Hírek

Több mint 25 ezer tanár vett részt a pedagógusképzéseinken

2022. december 2.

Hat év munka után, 2022. december 4-én, Cegléden lezárulnak a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKETTKA) ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzései. 2016 és 2022 között alapítványunk négy témakörben indított képzéseket, amelyeken több mint 25.000 tanár vett részt és csaknem 6000 hazai közoktatási intézmény kapcsolódott be a programba.

Mindig új tudás kell

 2022. október 21.

A család mellett a történelemtanárokon múlik, hogy a mostani tizenéveseknek felnőttkorukban milyen közös önképük lesz - fogalmazott Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Ráckevén, a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulója alkalmából indult pedagógusképzési program záró rendezvényén. Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója ugyanitt úgy fogalmazott, olyan történelemszemléletet kell kialakítani, amely megfelel a jelen kornak és annak a nemzeti öntudatnak, "amelynek az építésén dolgozunk", valamint megfelel annak a szemléletnek, amely egy büszke, magyar nemzeti érzéssel eltöltött fiatal generáció "felépítésében" szerepet kap.

Lezárul a trianoni békeszerződés megkötésének 100. évfordulója alkalmából indított országos akkreditált pedagógusképzés

2022. október 21.

Az általános és középfokú oktatási intézmények oktatói számára meghirdetett Trianon 100 – A trianoni békeszerződés oktatásának történeti és pedagógiai módszertani kérdései című 30 órás, ingyenes, országos akkreditált pedagógusképzési program 2022. október 31-én ér véget.

Még egy hétig látogatható Európa legnagyobb első világháborús kiállítása

2022. szeptember 9.

Még 2022. szeptember 18-ig látogatható az „Új világ született 1914–1922” című időszaki kiállítás, amely Magyarország Kormánya és az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság együttműködésének köszönhetően a Nagy Háború százéves évfordulóján nyitotta meg kapuit. Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a kiállítás főkurátora és munkatársai által megalkotott tárlat szakított az első világháborúról szóló eddigi klisékkel, hazugságokkal. A nagyszabású, interaktív, látványos kiállítás három részből áll és több mint kétezer négyzetméteren mutatja be az első világháború előzményeit, történéseit, sőt következményeit.

Vagonokba zárt múlt: a Beszterce térre érkezett a Trianon-tárlat

2022. július 8.

Pénteken utolsó – tizennyolcadik – állomására, a salgótarjáni Beszterce térre érkezett a trianoni utazókiállítás. A Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódva Trianon 100 Összetartoztunk-Összetartozunk címmel még 2020-ban indult útjára a tárlat, melyet a tragikus trianoni békediktátum centenáriumi évfordulójára készítettek el.

Lezárul a Trianon 100 – Összetartoztunk, összetartozunk című vándorkiállítás

2022. július 8.

Július 8-án Salgótarjánban utolsó állomására érkezett a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk” elnevezésű vándorkiállítása. A tematikus egységekre bontott kiállítás sok-sok forrás bevonásával, a kort megidéző kulisszákkal mutatta be a Trianoni békediktátumhoz vezető utat, annak következményeit és az államiság megőrzése érdekében tett erőfeszítéseket.

Megérkezett a Szent Korona mása a tatabányai Árpád térre

2022. június 23.

A Szent Korona hatalmas mása, és konténerekbe zárt történelem – a Trianon 100 Összetartoztunk – Összetartozunk című utazókiállítás érkezett meg az Árpád térre csütörtökön.

Miskolcra érkezett a centenáriumi Trianon-vándorkiállítás

2022. június 8.

A Trianon 100 - Összetartoztunk, összetartozunk című tárlat szerdától két héten át látogatható a Hősök terén.

Két hétig látható a trianoni kiállítás Eger főterén

2022. május 30.

A hevesi megyeszékhelyre érkezett a Trianon 100, Összetartozunk - Összetartoztunk című vándorkiállítás.

Mi békében, szabadon élünk – Nyíregyházán a Trianon100 kiállítás

2022. május 8.

Trianon a magyarság legnagyobb tragédiája: veszteség és fájdalom, de nemzetünk élni akarásának bizonyítéka is.

Facebook   Youtube   Instagram