Sajtóközlemények

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány közleménye

2015. október 8.

Civil szervezetek és az önkormányzatok számára is pályázati lehetőséget biztosít a méltó megemlékezésre az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye

2015. május 21.

Rendkívül fontos, hogy a centenárium alkalmával méltó megemlékezés legyen az első világháborúról országszerte, és minél több olyan kezdeményezés, program kapjon lehetőséget, mely felhívja a figyelmet a tiszteletadás fontosságára – hangsúlyozta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere vezetésével 2015. május 21-én megtartotta újabb ülését az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság.

Elindultak az Első Világháborús Centenárium Emlékbizottság pályázatai

2014. január 16.

A mai naptól érhetők el az első világháború centenáriumához kapcsolódó pályázatok, amelyek meghirdetésével és koordinálásával a Magyarország Kormánya által létrehozott Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság a XX. Század Intézetet bízta meg.

Az Európa Nagy Háborúja és az új világrend születése című nemzetközi konferencia sajtó háttéranyaga

2013. november 6.


2013. november 11-12-én „Európa Nagy Háborúja és az új világrend születése” címmel nemzetközi konferenciát szervez az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet.

Facebook   Youtube   Instagram