Van első világháborús családi fotója? Jelentkezzen vele a Mezőgazdasági Múzeum pályázatára!

nol.hu2014. július 21.

A dokumentumgyűjtő felhívás arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az agráriumot, illetve a vidéken élőket hogyan érintette a háború. A program megvalósítását az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatja.

Van egy első világháborús régi, családi fotója, értékes emléke, melyet szívesen megosztana másokkal is? A Magyar Mezőgazdasági Múzeum a 100 éve kirobbant I. világháborúra emlékezve „Küldj 1 képet! – Az első világháború és a falu" címmel pályázatot hirdet, melyre várják a parasztság és a vidék első világháborús szerepvállalásáról, a fronton és a hátországban élők mindennapjairól beküldött, digitalizált fényképeket és dokumentumokat.

A dokumentumgyűjtő felhívás arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az agráriumot, illetve a vidéken élőket hogyan érintette a háború, hiszen míg a parasztság, a gazdák és fiaik a fronton szolgáltak, az otthon maradt asszonyok, gyermekek és idős szülők erejüket megfeszítve igyekeztek helytállni a hátországban.

A pályázat legfőbb célja ezen háborús emlékek megosztása, a rejtett relikviák újrafelfedezése, továbbá a múzeum emlékanyagának gyarapítása.

A digitalizált képeket és dokumentumokat a pályázók a www.kuld1kepet.hu weboldalra tölthetik fel, a hozzájuk kapcsolódó adatokkal, személyes történetekkel együtt. A dokumentumok feltöltése előzetes és egyszeri regisztrációhoz kötött. A képek elhelyezését és adatolását témabontás segíti. Egy beküldő több fényképpel, dokumentummal is pályázhat.

A feltöltött digitális tartalmat a pályázat lezárultával muzeológusokból és szakértőkből álló bizottság értékeli. Az első három helyezett, továbbá a közönségdíjas dokumentum beküldője családi belépőt nyer, valamint ajándék- és könyvjutalomban részesül.

A pályázat 2014. október 15-én zárul. A teljes pályázati kiírás és bővebb információ itt olvasható: http://www.kuldj1kepet.hu/

Facebook   Youtube   Instagram