Támogatásból újítanák meg az emlékműveket

kisalfold.hu, 2014. március 25.

Pályázati támogatással ötmillió forintból újítana fel az önkormányzat három helyi első világháborús emlékművet: a magyaróvári temető első világháborús parcelláját, illetve emlékművet, valamint a Kápolna téri szobor talapzatát.

Támogatásért pályázik a város az első világháborús emlékművei felújítására. Erről legutóbbi ülésén határozott a képviselő-testület.

Korábban a városvédő egyesület fordult azzal a kérdéssel az önkormányzathoz, hogy a magyaróvári temetőben, illetve a mosoni Kápolna téren álló első világháborús emlékművek felújítására benyújtható-e valamilyen pályázat. Így találtak a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által hirdetett pályázatra.

Innen teljes mértékű, előfinanszírozott támogatás nyerhető el. A város bruttó ötmillió forintos támogatásért pályázik. Ebből három emlékművet újítanának fel, egyrészt a magyaróvári temetőben álló „Hazánkért 1914–18" hősi emlékművet, valamint az ugyanitt lévő első világháborús sírkertet, a kilencvenhárom sírhellyel, illetve a Kápolna téren lévő szobrot.

A pályázat sikere esetén a városvédő egyesület vállalta a kivitelezéssel kapcsolatos előkészítést és felügyeletet, a projektiroda koordinációja mellett.

Facebook   Youtube   Instagram