Emlékművet avattak Hercegszántón

2017. augusztus 17.

Az újonnan felállított márványszobor az első világháborúban elesett szántói katonáknak állít emléket.

Feigl József, a település polgármestere köszöntőjében elmondta, korábban is készültek már hasonló emléktáblák, de azokon mindösszesen hetvenhárom név szerepelt. A legújabb kutatásokból azonban kiderült, hogy száz fölé tehető azoknak a szántóiaknak a száma, akik a háborúban vesztették életüket. Az új emlékmű az elesettek teljes névsorát tartalmazza.

Zsigó Róbert országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, az elesett katonák a hazáért harcoltak, így megérdemlik, hogy méltó képen emlékezzenek meg róluk.

20768273 1287337394711114 8286861541252805498 n

„A település úgy döntött, hogy a kormány támogatásával egy olyan emlékművet hoz létre, amellyel minden az első világháborúban elesett hercegszántói hősnek emléket állítanak. Fontos, hiszen így minden esztendőben maga a közösség, az önkormányzat és azok a családok- akik maguk is érintettek, nekik is van hova jönni emlékezni.” – emelte ki a politikus.

A megemlékezés zárásaként Polyák Imre, a település plébánosa áldotta meg az emlékművet, amely az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával valósult meg.

Forrás: bajaitelevizio.hu
Fotó: Zsigó Róbert Facebook oldala

Facebook   Youtube   Instagram