Emlékfalat újították fel Jakabszálláson

2017. június 1.

A megszépült I. világháborús emlékfalat a Hősök napja alkalmából avatták fel a jakabszállási temetőben.

Az ünnepség első részében hálaadó szentmisét tartott Juhos Imre plébános a Jézus Szíve római katolikus templomban, majd a temetőben Szabó György Róbert polgármester köszöntőjét követően Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke mondott beszédet. A politikus hangsúlyozta: emlékeznünk kell hazánk hőseire, bárhol is védték a magyarságot. Azonban tisztelni kell azokat a hősöket is, akik a lövészárkok másik oldalán adták életüket.

18740021 1978937752327239 736646840042960453 n

Fontos, hogy a mai fiatalság is tudja, mi a Hősök napja, mire emlékezünk ezen a napon – mondta az Országgyűlés alelnöke, hozzátéve, ennek jegyében lett megrendezve 2017-ben az első világháború történetét feldolgozó, diákoknak szóló történelmi verseny a Lakiteleki Népfőiskolán. A felújított emlékfalat Juhos Imre plébános és Prózsa István református lelkész áldotta meg. Az ünnepséget mécsesgyújtás, harangozás és csendes főhajtás zárta.

Az emlékfal az 1990-es évek elején készült, amely az utóbbi években a fagyos téli időjárás következtében megrepedezett, széttöredezett. A felújítás az önkormányzat beruházásában, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával valósult meg.

Forrás: baon.hu
Fotó: Jakabszállás

Facebook   Youtube   Instagram